Szabó János 2020-tól

A Vértesi Református Egyházközség Szabó Jánost választotta meg lelkipásztorának. Szabó János lelkész családban nevelkedett. Felesége, Szabó Ilona diplomás ápolóként dolgozik kislányuk Kincső, most gimnazista.
Debreceni Református Hittudományi Egyetemen szerezte meg a lelkipásztori képesítést.  A gyakorlati éve után az első szolgálati helye Kismarján volt, ahol hét évig szolgált és Isten különös ajándékának tartja, hogy ez idő alatt tárhatták fel Bocskai István szülei kriptáját, ami -a felújítás után- a templomban most is látogatható.
2008 novemberében Dr. Bölcskei Gusztáv püspök úr felkérésére püspöki titkár feladatokat vállalt Debrecenben. Így Dr. Bölcskei Gusztáv utolsó és Dr. Fekete Károly első ciklusában segítette a püspöki szolgálatukat. Az utolsó időszakban munkája nagy részét a templom felújítási pályázatok jelentették.
Nyílt szívvel és jó reménységgel várja, hogy mind az egyházközségben, mind Létavértesen, úgy forgolódhasson, hogy Isten áldását minél többeknek közvetíthesse.

 

 

Rozsnyai István 1997-től

Rozsnyai István Erdélyben, Kalotaszegen született. A teológia elvégzése után 14 évig szolgált Nagykárolyban, majd 1984-ben települt át Magyarországra családjával. Felesége gyógyszerészként dolgozott, két fiuk közül, István gyógyszerész Debrecenben, Balázs pedig belső-építészként dolgozik.

14 évig szolgált a nyírbogdányi gyülekezetben, 1997-től pedig a Vértesi gyülekezet lelkipásztoraként tevékenykedett. Elkötelezettje volt a diakóniának, úgy Nyírbogdányban, mint Létavértesen.

1998-ban indult el az Idősek Szeretetházának működése, mely azóta többször bővült új épületrészekkel. Teológiai tevékenységén túl, letette a szociális szakvizsgát, emellett szociálpszichológusi és mentálhigiénés végzettséget is szerzett.

A Református Egyház Zsinatának tagja, valamint a Zsinat Diakóniai Bizottságának elnöke. Célja, bemutatni, hogy akkor él az egyház, ha az emberek beszédük mellé, jó cselekedeteket is ragasztanak. Ugyanakkor az Isten örökkévaló szeretetének és az üdvösségnek munkálása a világban.

 

 

 

FŐOLDAL