A Vértesi Református Egyházközség Idősek Szeretetháza 1998. április 6-án kezdte meg működését, szép és védett műemléki környezetben, az ún. „Lédig kúriában”. Jelenleg 78 fő részére nyújt teljes körű bentlakásos ellátást.

2001-ben került sor először a Tiszántúli Református Egyházkerület és az Együttműködő Holland Alapítványok támogatásával az Idősek Otthona férőhelyeinek bővítésére, egy új épületrész felépítésével.

A Gazdasági Minisztérium támogatásával a Széchenyi Terv keretein belül egy 10 apartman lakásos új épületrész készült el 2002. novemberi átadással. Ezt követően bővítés 2005-ben történt a Belügyminisztérium által kiírt pályázat támogatásával, amelynek hatására újabb 20 fő elhelyezése vált lehetővé. Az épületben lift üzemel. 2011-ben történt az utolsó bővítés. Pályázati forrásból sikerült 9 új férőhelyet kialakítani, amellyel elértük a 78 férőhelyet.

Az elhelyezés körülményei:

Az intézmény teljes körű ellátást nyújt, mely magában foglalja a napi háromszori étkezést. Biztosítja továbbá a cukorbetegek és gyomorbetegségben szenvedők részére a szükséges kímélő étrendet, illetve orvosi előírásra a napi többszöri étkezést. Foglalkoztató diakónus, mentálhigiénés és pszichológus szakemberek gondoskodnak a lakók mentális és pszichés állapotának szinten tartásáról, erősítéséről. Lelkészek végzik a lelkigondozói feladatokat egyéni és kiscsoportos beszélgetések keretében. Az intézmény teljes körű akadálymentesítéssel, parkkal, kerttel rendelkezik.

A Vértesi Református Egyházközség által létrehozott Szeretetház nem csak a gyülekezetnek, hanem az egész városnak ékessége. A szépen felújított műemlék épületei gyönyörű, tágas, parkosított környezetben a csendes öregkor nyugalmát biztosítják. Intézetünk fenntartásához terveink megvalósításához kérjük a Mindenható Isten kegyelmét, szolgálatunkra az Ő áldását, hogy egymás terhét hordozva betölthessük a Krisztus törvényét.

FŐOLDAL